Potpisani ugovori za subvencionisanje sajamskih nastupa

Bez autora
Feb 12 2012

Povodom okončanja dva konkursa za subvencionisanje nastupa vojvođanskih kompanija za nastupe na sajmovima, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor u petak je u Vladi Vojvodine svečano potpisao ugovore sa privrednicima, organizacijama i kompanijama kojima su dodeljena sredstva. Pokrajinski sekretarijat za privredu podržao je privrednike u sajamskoj promociji i u 2012. godini. Ove manifestacije održavaće se u Budimpešti, Celju, Berlinu, Londonu, Milanu, Gornjoj Radgoni, Budvi i Rovinju. Takođe, podrška regionalnih sajmova u Vojvodini je aktivnost koja će se nastaviti tokom 2012. godine. Organizatorima regionalnih sajmova u Subotici, Zrenjaninu, Pančevu, Novoj Pazovi i Bačkoj Topoli, Pokrajinski sekretarijat za privredu planira da usmeri određena sredstva u cilju kvalitetnije organizacije ovih sajamskih manifestacija i stvaranja pretpostavki za nastup što šireg spektra izlagača na njima.

Potpisani ugovori za subvencionisanje sajamskih nastupaPovodom okončanja dva konkursa za subvencionisanje nastupa vojvođanskih kompanija za nastupe na sajmovima, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor u petak je u Vladi Vojvodine svečano potpisao ugovore sa privrednicima, organizacijama i kompanijama kojima su dodeljena sredstva.

Pokrajinski sekretarijat za privredu podržao je privrednike u sajamskoj promociji i u 2012. godini. Ove manifestacije održavaće se u Budimpešti, Celju, Berlinu, Londonu, Milanu, Gornjoj Radgoni, Budvi i Rovinju. Takođe, podrška regionalnih sajmova u Vojvodini je aktivnost koja će se nastaviti tokom 2012. godine.

Organizatorima regionalnih sajmova u Subotici, Zrenjaninu, Pančevu, Novoj Pazovi i Bačkoj Topoli, Pokrajinski sekretarijat za privredu planira da usmeri određena sredstva u cilju kvalitetnije organizacije ovih sajamskih manifestacija i stvaranja pretpostavki za nastup što šireg spektra izlagača na njima.

Sekretarijat za privredu je za 49 firmi, koje žele da svoje ponude iznesu na evropske sajmove izdvojio sedam miliona dinara, dok je za 53 preostala preduzeća koja će nastupati u Srbiji izdvojio pet i po miliona dinara.

Ištvan Pastor je najavio da će tokom marta i aprila meseca biti raspisana tri nova konkursa, za istu ovu namenu, a odnose se na drugi kvartal godine. U tom drugom kvartalu su i najveće sajamske manifestacije, kako kod nas tako i izvan naših granica, pa je zato za ovu namenu u ovoj budžetskoj godini izdvojeno ukupno 20 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik